Hasznos tudnivalók!
Honlap-menü
Belépés
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Üdvözöllek, Vendég · RSS 2019-10-14, 1:22 AM

   
  Ruhák tisztítása
  Gyapjúszövetből úgy lehet kivenni a tintát,ha tojássárgájával megnedvesítjük,melybe néhány csepp marólugot keverünk. Ezzel bedörzsöljük a foltot,azután langyos vízzel kimossuk és tiszta ruhával ledörzsöljük. 

  Dinnyehaj befőzése. 
  Legjobb a nem túlérett sárgadinnyéből két ujjnyi szeleteket vágni. Ezeket meghámozva ecetes vízben addig főzzük,amíg üveges lesz. Aztán lukas kanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük,melyeket többször váltjuk. Amíg áznak azalatt annyi cukrot teszünk amennyit a dinnye nyom, sűrű szirupnak megfőzzük,majd a lecsöpögtetett dinnyét 15 percig benne főzzük. Ne legyen túlságosan  puha inkább átlátszó! Másnapig állni hagyjuk cukrot leöntjük még egyszer felfőzzük aztán a dinnyét pohárba rakjuk és ha kihűlt a cukrot ráöntve bekötjük.

  Ribiszke bor
  Veszünk jó érett ribiszkét,szárától megtisztítjuk,összetörjük és kendőn át kifacsarjuk.Ezen ribiszke léből veszünk fél litert,adunk hozzá fél kiló cukrot és egy liter vizet s egy bőszáju edénybe tesszük,hogy erjedéskor lehabozható legyen. Hűvös helyre állítva befedjük s több hétig gondosan kezeljük.

  A fenyőtobozok felhasználása:
  A fenyőtobozok tudvalevőleg a magházat tartalmazzák.Legjobb őket cukorba befőzni miáltal gyomorerősítő szer lesz belőlük. Ha megszűrjük a levüket,barnás zöldes erős illatú olajat nyerünk. Ha azonban citrom és narancs héjjal,levendulával,szegfűszeggel beáztatjuk és azután a levüket leöntjük nagyon finom pálinkát kapunk. Érett és száraz állapotban pompás tüzelő.

  Vén tyúk puhára főzése:
   A tyúkot hideg vízbe állni hagyjuk egy napig másnap megtisztítjuk és olyan vízben tesszük fel főni,amibe két-három evőkanál 
  tiszta alkoholt tettünk. Ezzel gyorsan puhára fő,amellett a leves ízén nem lehet érezni a szeszt. 


  Copyright MyCorp © 2019
  Az oldalt a uCoz rendszer működteti
  16:14