érdekes pártok M.o-on
Honlap-menü
Belépés
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Üdvözöllek, Vendég · RSS 2019-10-14, 1:38 AM

   

  Élőlánc Magyarországért 


  Élőlánc Magyarországért
  Adatok
  ElnökÁcs SándornéBárdy Péter,Ertsey AttilaKelemen Tas,Lányi András (közösen alkotják az elnökséget)

  Alapítva2005október 8.
  Székház2422 Mezőfalva Petőfi Sándor u. 4.
  Ifjúsági tagozat-
  PártújságKisúgó

  Ideológiazöldpolitika
  Politikai elhelyezkedésbalközép
  Nemzetközi szövetségek-
  Hivatalos színeizöld, fehér, kék
  Weboldala

  Az Élőlánc Magyarországért egy magyarországipárt, „ökopártként” az ökológiai politika értékeit képviseli. Létrejötte óta tevékenységével, akcióival, állásfoglalásaival fellépett és több ízben civil összefogást kezdeményezett egyebek közt agenetikailag módosított szervezetek terjedése, a természeti és épített környezet rombolása, számos – köztük budapesti belvárosi – környezetpusztító beruházás, vagy azok terve, a határon átnyúló környezetszennyezések ellen, továbbá avasútvonalak, a kisiskolák, a közvagyon védelmében – a részvétel, az önrendelkezés és az emberi léptékű gazdaság jegyében. Újra megjelentették aKisúgót,az 1980-as évek magyar szamizdatfolyóiratát. Egyedülálló kezdeményezésük a www.arnyekkormany.net honlap, ahol helyet, illetve nyilvánosságot biztosítanak alternatív politikai programok, szakpolitikai javaslatok, állásfoglalások és ezeket megalapozó tanulmányok, cikkek számára többek közt az egészségügy, az energia- ésgazdaságpolitika, a környezetvédelem, azoktatáspolitika és a vidékfejlesztés terén.


  Az Élőláncot
   2005. október 8-án civilek, köztük az egykori demokratikus ellenzékhez kötődő, illetve különböző zöld civil szervezetekben aktív fiatal értelmiségiek alapították Budapesten. Az ökopárt célja, hogy a politikai döntéshozatalban és végrehajtásban megjelenjék és uralkodóvá váljék a jelen és a jövő nemzedékekért felelős, rendszerszemléletű, a hosszú távú hatásokat és célokat figyelembe vevő szemléletmód.

  Története 

  Az ökopárt 2005december 10-i közgyűlésén fogadta el a Kishantosi Programot, az Élőlánc 2006-osválasztási programját.[3] Ennek preambuluma szerint az "Élőlánc Magyarországért az emberhez méltó élet természeti és kulturális feltételeinek védelmére alakult, a közöny és a beletörődés ellen küzd, és azoknak a csatlakozására számít, akik nap mint nap tapasztalják jogaik megcsúfolását, és megelégelték a hatalommal szembeni kiszolgáltatottságukat".

  Az ökopárt elnökségi tagjai 2011 elejétől 


  Magyar Fokhagymafront 


  Magyar Fokhagymafront
  MAFOF.jpg
  Adatok
  Elnökbonyolult

  Alapítva2011
  Székházvalahol Budapesten

  Ideológiaanti-vámpír kultúrrombolás[1]
  anti-nyugati lila- ill. keleti vöröshagyma-konspiráció[2]
  anti-kínai foktalanhagyma-imperializmus[3]
  Weboldala
  Kép egy performanszról

  Magyar Fokhagymafront (röviden MAFOF) egy parodisztikus álpolitikai mozgalom Magyarországon, működését utcai performanszok és internetes hecckampányok jellemzik.

  Története

  A mozgalom a Német Almák Frontja mintájára 2011. január végén alakult Budapesten Langer Ármin, a Propaganda és Ideológiai Osztály elnökének vezetése alatt. A jelenleg körülbelül száz főnyi tagságú szervezet a sztálinista és nemzetiszocialista rendszerek politikai mozgalmai mellett a vallási és művészeti szélsőségeknek is görbe tükröt tart akcióival. Utcai performanszaik során dobszóval, transzparensekkel és vörös zászlókkal fűszerezett katonai parádéval valamint abszurd szónoklatokkal szórakoztatják az egybegyűlt közönséget. Hitelvük szerint a groteszk eszközével kívánnak rámutatni a demagógia és populizmus komolytalan vonásaira.

  Akciók 

  A mozgalom első, bemutatkozó akciójának a Hősök tere adott helyet 2011március 9-én; az illusztris eseményen a Német Almák Frontjának egy képviselője is fölszólalt. Itt jelentették be a Magyar Fokhagymafront megalakulását, illetve ismertették a mozgalom hitelveit. Második megmozdulásuk során az Egymillióan a sajtószabadságért! által szervezett tüntetésen mint ellentüntetők agitáltak nagy feltűnést keltve „Szigorítsuk a médiatörvényt!” táblával.A harmadik performanszra a Moszkva téren került sor, ahol a MAFOF tagjai a tér Fokhagymatérré való nevezése mellett tüntettek, ezután pedig a Magyar Színház épülete előtt tiltakoztak a Vámpírok bája bemutatója ellen. Augusztusban sor került az I. Fokhagymagyar Fesztiválra, ahol az amatőr zenekarok mellett a dumaszínházas Hajdu Balázs humorista is fellépett. A szeptember 12-i Civilek Éjszakáján sem maradtak restek, a Gödör Klubban tartottak bemutatót a vámpírok valamint a lilahagyma-termesztők elleni harc mikéntjeiről. 2011. október 22-én a Magyar Fokhagymafront aktivistái nyitották meg az Új Színház körüli tüntetést, melyben többek között Csurka István főistenné való avatását követelték.


  Copyright MyCorp © 2019
  Az oldalt a uCoz rendszer működteti
  16:14