Agglegényrántotta
Honlap-menü
Belépés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Üdvözöllek, Vendég · RSS 2024-03-28, 11:20 AM

    30 dkg burgonya
    1 fej vöröshagyma
    20dkg füstölt szalonna
    2-3 tojás
    10dkg kolbász

    elkészítés:
    Meghámozott burgonyát vágd kockára s főzd meg.
    A hagymát meg megmossuk(nem fogja csípni a szemünket),a végénél ahol kicsit kemény ott kezdjük el leszedni a burkolatot. Vágjuk félbe először szeleteljük vékonyra majd forgassuk el és kezdjük el vágni a végétől így szép kis kockák lesznek.
    A szalonnát kezdjük el szeletelni de a végén ahol a kemény része van álljunk meg majd forgassuk meg és kezdjük el kockára vágni ha kész,oldalról kezdjük el vágni.Kedves kis kockák lesznek. A szalonnát üvegesre olvasztjuk,hozzá adjuk a hagymát,s mikor pirulni kezd megpaprikázzuk pici víz nehogy leégjen a paprika belerakjuk a burgonyát s a karikára vágott kolbászt. Erős tűzön pirítjuk. A tojás egymáshoz ütve felnyitjuk s bele rakjuk egy tálkába szépen felverjük (lehet csalni tejet raksz bele és úgy tűnik mintha sok lenne). A felvert tojást belerakjuk a cuccba és csak addig hagyjuk a tűzön amíg a tojás kocsonyássá nem válik.


    Tipp:
    Tojás szétválasztása külön fehérje külön sárgája. Két tojást össze ütünk majd amelyik megtörik ketté választjuk úgy hogy az egyik oldalon még meglegyen a fehérje és a sárgája.Majd a kezünkbe öntjük s megvárjuk míg a fehérje átcsúszik az ujjaink között. A sárgája szépen ott marad a tenyerünkbe.

    Copyright MyCorp © 2024
    Az oldalt a uCoz rendszer működteti
    116:14