A hagymát meg megmossuk(nem fogja csípni a szemünket),a végénél ahol kicsit kemény ott kezdjük el leszedni a burkolatot. Vágjuk félbe először szeleteljük vékonyra majd forgassuk el és kezdjük el vágni a végétől így szép kis kockák lesznek.
A szalonnát kezdjük el szeletelni de a végén ahol a kemény része van álljunk meg majd forgassuk meg és kezdjük el kockára vágni ha kész,oldalról kezdjük el vágni.Kedves kis kockák lesznek. A szalonnát üvegesre olvasztjuk,hozzá adjuk a hagymát,s mikor pirulni kezd megpaprikázzuk pici víz nehogy leégjen a paprika belerakjuk a burgonyát s a karikára vágott kolbászt. Erős tűzön pirítjuk. A tojás egymáshoz ütve felnyitjuk s bele rakjuk egy tálkába szépen felverjük (lehet csalni tejet raksz bele és úgy tűnik mintha sok lenne). A felvert tojást belerakjuk a cuccba és csak addig hagyjuk a tűzön amíg a tojás kocsonyássá nem válik.
Tipp:
Tojás szétválasztása külön fehérje külön sárgája. Két tojást össze ütünk majd amelyik megtörik ketté választjuk úgy hogy az egyik oldalon még meglegyen a fehérje és a sárgája.Majd a kezünkbe öntjük s megvárjuk míg a fehérje átcsúszik az ujjaink között. A sárgája szépen ott marad a tenyerünkbe.